JXTC Espresso - шаблон joomla Продвижение

Članstvo Crne Gore u NATO podržava 36,6 odsto građana, pokazalo je posljednje istraživanje Centra za demokratiju i ljudska prava (CEDEM), a broj onih koji su za i protiv integracije države u Alijansu je izjednačen.

U odnosu na septembar prošle godine, zabilježen je „vrtoglav pad" onih koji su protiv NATO članstva – sa 44,5 odsto na 37,3 odsto.
Prema istraživanju CEDEM-a, sprovedenom u julu, 36,3 odsto ispitanika kazalo je da bi njihov odgovor bio potvrdan ukoliko bi sjutra glasali o članstvu Crne Gore u NATO, dok bi odgovor 37,3 odsto ispitanika bio negativan. Stav nema 26,1 odsto.
Podrška NATO-u, kada je riječ o opredijeljenim glasovima, je 49,5 odsto za i 50,5 odsto protiv.
Ukoliko bi bio održan referendum o NATO članstvu, izlaznost bi bila čak 74 odsto. Ukoliko bi referendum bio sjutra održan glasovi bi bili izjednačeni.
Kakvo je raspoloženje u Herceg Novom? O prednostima i lošim stranama pristupanja Alijansi biće riječi diskutanti na večerašnjem javnom panelu o NATO integracijama u Gradskoj kafani u Herceg Novom u 19 h.
Učešće u diskusijama su potvrdili: nacionalni koordinator za NATO
Vesko Garčević, dr Gordana Rajović, ljekarka iz Doma zdravlja Herceg Novi i odbornica DPS-a u SO, predsjednik OO PzP i odbornik DF-a
Milovan Mišo Baždar i dramaturg i profesor na FDU, Stevan Koprivica.
Nakon izlaganja panelisti će odgovarati na pitanja prisutnih. Panel će otvoriti predsjednik Skupštine Opštine Herceg Novi, Andrija Radman.

Gradska Kafana Herceg Novi

~ Welcome ~